думаю разберетесь, что к чему))

____________________________________

Rusya'nın evsahipliğinde, 2'nci Dünya Savaşı'nın bitmesinin 60'ıncı yıldönümü törenlerine katılacak liderler, geceliği 1500-5 bin dolar arasında değişen otellerde konaklayacak.
http://sabah.com.tr/2005/05/09/im//D24AEB018B7FA7408687BC32b.jpg
Eski Sovyetler Birliği'nin, Nazi Almanyası karşısında 1945 yılında kazandığı zaferin 60'ıncı yıldönümü anma törenleri dün başladı. Ancak en kalabalık katılımlı program, bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak. Buradaki anma törenine, aralarında Başbakan Erdoğan'ın da bulunduğu 53 ülkenin lideri katılacak. Liderler ve heyetlerin sayısı yüksek olunca, Moskova otellerinde yer kalmadı. Resmi ziyaret olmadığı için her katılımcı liderin masraflarını kendi ödediği anma törenleri süresince Başbakan Erdoğan, daha önce olduğu gibi yine Sheraton Oteli'nde kalacak. Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Amerika Başkanı George W. Bush da kentteki diğer büyük otellerde konaklayacak.

BUSH'UN OTELİ 2500 $
Liderler arasında en pahalı otelde konaklayacak isim, Ermenistan lideri Koçaryan: Gecesi tam 5 bin dolar olan 11 katlı Ararat Park Hyatt Oteli kral dairesi... Almanya'daki Nazi yönetiminin düşmesi ve İkinci Dünya Savaşı'nın Avrupa'da sona ermesinin 60'ıncı yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Hollanda'da bulunan ve dün Moskova'ya gelen Amerika Başkanı Bush ise Mariott Grand Moscow Otel'de kalacak. Törenlerin yapılacağı Kızıl Meydan'dan 1 km uzaklıktaki otelin gecelik fiyatı 2 bin 500 dolar. Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ise geceliği 1500 dolar olan Hotel National'da kalmayı tercih etti.

MENÜDE ÇİN YEMEĞİ
Tüm dünyanın gözü, Amerika ve Rusya liderleri arasında "demokrasi ve Baltık ülkeleri polemiği" yaşanan anma törenlerinde. Liderlere tören sonrası özel bir akşam yemeği verecek olan Rusya yönetimi, menüyü de büyük bir titizlikle hazırlıyor. Geleneksel Rus mutfağından örneklerin ikram edileceği yemekte liderlere alternatif olarak İtalyan ve Çin yemekleri de sunulacak. Törenler öncesi dün Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri liderleriyle Moskova'da bir araya gelen Putin, "Çabalarımız sonucu BM Genel Kurulu 8-9 Mayıs'ı uzlaşma ve anma günleri olarak kabul etti" dedi. Letonya, Litvanya ve Estonya, savaş sonrası "ülkelerinin Sovyetler tarafından işgali" yüzünden Rusya'dan resmi özür istiyor. Ancak Rusya lideri Putin, "Kızıl Ordu'nun Doğu Avrupa ülkelerinde zalim değil kurtarıcı olduğunu" söyledi.