rulo köfte
Tarif Numarası: 1778
Postalayan: fatma!
Oy Sayısı: 3 - Averaj:4.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): belirtilmemiş
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30-35 dk
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
1/2 kg kıyma
2 adet bütün tavuk göğsü
2 dilim ekmek içi
250 gr mantar 1 baş soğan
2 adet domates
tuz
karabiber
Yapılışı:
kıyma,ekmek içi,tuz,karabiber ve rendelenmiş soğanı yoğurup köfte hamuru yapın. Mantarları yıkayıp haşlayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.Tavuk göğülerini haşlayıp ufak parçalara ayırın. Hazırladığınız köfte hamurunu sert bir zemin üzerinde merdane ile açıp içine tuz,karabiber katılmış mantar ve tavuk karışımını koyun.Köfte hamurunu rulo şeklinde sarıp tepsiyle fırına verin. 20-25 dk piştikten sonra üzerine 2 adet rendelenmiş domates döküp tekrar fırına verin.10 dk kadar pişirip servis yapın
Patates Köftesi
Tarif Numarası: 1323
Postalayan: Webmaster
Oy Sayısı: 4 - Averaj:8.80
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 8--10
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İncelemeleri Oku
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
500 gr patates
3 yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
100 gr kıyma 1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı un
Tuz-karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
1. Patatesleri yıkayıp kabuklşu olarak üzerini örtecek kadar suyla haşlayın.
2. Kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Kıyılmış maydanoz ,1 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kaşarpeynirinin yarısını katıp yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Uzunlamasına yuvarlayın. Ortalarına birer kaşık kavrulmuş kıyma koyup kapatın; uzun köfteler yapın.
3. Köfteleri unun içinde yuvarlayın ve kalan iki yumurta ve 1 yumurta akını çırpın. İçine kaşarpeynirini katıp köfteleri bulayıp kızartın.
Servis Önerileri:
Ekşili Ufak Köfte
Tarif Numarası: 956
Postalayan: webmaster
Oy Sayısı: 12 - Averaj:9.60
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 6 kisilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 559 kalo
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Zor
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
Nohut 1/2 su bardağı 90 gram
Su 7 3/4 su bardağı 1550 gram
Soğan 3 orta boy 225 gram
Koyun eti (kemiksiz) 10-12 parça 350 gram
Salça 3 yemek kaşığı 30 gram
Biber salçası 3/4 tatlı kaşığı 7.5 gram
Tuz 4 tatlı kaşığı 24 gram
Kıyma (orta yağlı) 4/5 su bardağı 150 gram
Ceviz (dövülmemiş) 1/4 su bardağı 25 gram Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Kırmızı biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram
Kıyma (yagsız, iki kez çekilmiş) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Bulgur (köftelik) 3 1/3 su bardağı 500 gram
Limon suyu 1/2 su bardağı 100 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Nane 2 1/4 yemek kaşığı 3 gram
Yapılışı:
Nohutu yıka, bir gün önceden 1 su bardağı su ile ıslat, basınçlı tencereye koy. Soğanları soy yıka, birini ince ince doğra, parça koyun eti, salça, biber salçası 4 1/2 su bardağı su ve 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte nohuta ekle, 45-50 dakika pişir. Diğer yandan orta yağlı kıymayı tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15 dakika kadar pişir, ocaktan al. Cevizi kıy veya makinede çek, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı kara biber ve 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberle ,birlikte kıymaya ekle, karıştır ve köftelerin içine doldurmak üzere beklet. Soğanların kalanlarını da ince ince doğra, yağsız kıyma, bulgur, 2 tatlı kaşığı tuz ve kalan baharatları geniş bir tepside karıştır. 1/4 su bardağı suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta, düzgün ve hafif elastik bir hamur oluşana değin, yaklaşık 20-25 dakika yoğur, iki parçaya ayır. Üzerlerine kurumaması için nemli bir bez ört. Parçaların birinden eli ıslatarak nohut büyüklüğünde köfteler yuvarla, kalan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara böl, yuvarla. Eli hafif ıslatarak ortasını çukurlaştır, kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına al, döndürüp hafifçe bastırarak köftenin kenarlarını kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde incelt. İçlerine hazırlanan cevizli karışımdan koy, açık kenarları birleştirip, düzgünce kapat. İçsiz ve içli köftelerin hepsini delikli süzgece al. Kalan suyu ayrı bir tencereye koy, üzerine süzgeci yerleştir, kapağı kapat. Kaynayan suyun buharı ile 25-30 dakika haşla. Köfteleri limon suyu ve haşlama suyunu nohutlu-etli karışıma ekle, 10 dakika pişir. Yağı bir tavada erit, naneyi ekle, bir-iki kez karıştır, ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdir.
Terbiyeli Köfte Pirinçli
Tarif Numarası: 942
Postalayan: webmaster
Oy Sayısı: 2 - Averaj:9.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 6 kisilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 178 her
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Soğan 1 orta boy 75 gram
Maydanoz 1/4 demet 15 gram
Kıyma 2 su bardağı 350 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram Kimyon 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram
Un 2 yemek kaşığı 12 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Yumurta sarısı 1 adet 30 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Yapılışı:
Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, rendele. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince doğra. Kıyma, pirinç, soğan, maydanoz 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı iyice karıştır, 4-5 dakika yoğur. Hamurdan eli ıslatarak yarım ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarla, un serpilmiş bir tepsiye diz. Tepsiyi sallayarak köfteleri unla. Tencereye su ve kalan tuzu koy, kaynat. Köfteleri kaynayan karışıma ekle, kısık ateşte 45-50 dakika pişir. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp, içine köftelerin suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılıt. Yumurta-limon karışımını tencereye azar azar eklerken, yemeği sürekli karıştır, bir kez kaynatıp ocağı kapat.
Fırında Mantarlı Makarna
Tarif Numarası: 1852
Postalayan: GAMZE HANÇER
Oy Sayısı: 4 - Averaj:10.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 6 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30'
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
Yarım paket fırınlık çubuk makarna
5-6 adet mantar
1 adet haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Kekik 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2.5 çorba kaşığı un
1/2 litre soğuk süt
Yapılışı:
Makarnaları suda haşlayıp süzdükten sonra, çok az margarin ile kavuralım.
Patatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
Mantarları halka halka kestikten sonra tavada kısa bir süre ısıtalım.
Diğer bir tencereye sosu için sıvı yağı döküp iyice kızdıktan sonra unu da ilave edip pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra sütü ilave edip göz göz olana kadar durmadan karıştıralım ve ateşten alalım.
Çukur tepsiye makarnamızın yarısını döşedikten sonra üzerine mantarları ve patatesleri gezdirip makarnanın diğer yarısını da dökelim. Hazırladığımız sosu makarnanın her yanına gelecek şekilde döktükten sonra baharatlarıyla kaşar peynirini üzerine gezdirip 220 derece ısıtılmış fırına koyalım. Üzeri pembeleşince fırından alalım.
fırında makarna
Tarif Numarası: 1735
Postalayan: dudu
Oy Sayısı: 5 - Averaj:8.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 10
Tek Kişilik Servis Kalorisi: bol kalo
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
1 paket çubuk makarna
2 çorba kaşığı tuzot
yarım kilo dana kıyması
1 demet maydanoz 2 rendelenmiş hellim
2 yumurta
1 lt süt
8 çorba kaşığı un
1 haşlanmış patates
tuz
karabiber
Yapılışı:
öncelikle makarnayı bol su ile pişirin. tuzotu ekleyin. bir tavaya çok az sıvı yağ alıp kıymayı ekleyin. kıyma pişince ince doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyin. ocaktan alın. bir firin tepsisinin altını çok az sıvıyağla yağlayın. makarnanın yarısını ekleyip düzeltin. üzerine bir hellim rendesini serpiştirin ve kıymayı ekleyin. kalan makarna ile üzerini kaplayın. bir tencereye 1lt sütü, (makarnatı haşladığımız sudan)4 bardak su, iyice çırpılmış 2 yumurtayı, ezilmiş haşlanmış patetesi, unu ekleyip kısık ateşte kremasını hazırlayın. pişmesine yakın içine kalan hellim rendesini ekleyin. okaktan alıp makarnanın üzetine döküp düzeltin. orta ateşli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. afiyetler...
MAKLUBE
Tarif Numarası: 1689
Postalayan: TAMER USTA
Oy Sayısı: 28 - Averaj:8.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 500
Hazırlama Süresi: 2 saat
Zorluk Derecesi: Zor
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
1 kg BALDO PRİNÇ
2 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
500 GR YOĞURT 150 GR MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI Z.YAĞI
5 ADET DOMATES
5 ADET SALATALIK
3 ADET SİVRİ BİBER
Yapılışı:
ÖNCE KUŞBAŞI ETLERİMİZİ BİR TENCERE SUYA KOYUP YARIM SAAT KADAR HAŞLIYORUZ
DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCERENİN İÇİNE ZEYTİN YAĞIMIZI DÖKÜP PATETESLERİİ YUVARLAK BİÇİMDE KESEREK YERLEŞTİRİYORUZ PATATESLERİN ÜSTÜNEDE AYNI ŞEKİLDE KIYILMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ DAHA SONRA PRİNCİMİZİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ONUN ÜZERİNEDE ETLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ KALAN PRİNCİDE ÜZERİNE KOYUP KARARINCA SU İLE DOLDURUYORUZ EN ÜSTEDE MARGARİNİMİZİ EKLİYORUZ
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek afiyet olsun:)
damat böreği
Tarif Numarası: 1760
Postalayan: emel varol
Oy Sayısı: 9 - Averaj:6.80
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 6
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30-35 dk
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
2 adet hazır yufka,
2 adet tavuk göğsü
1 bardak yoğurt,
sarımsak,
tuz karabiber
sirke,
2 adet yumurta,
4 bardak tavuk suyuve
2 kaşık un.
Yapılışı:
tepsi yağlayıp yufkaları 4'e bölün kızarana kadar fırında kızartın.yufkalar iyice kızarınca üzerine 2 bardak tavuk suyunu dökün 5 dakika daha fırında bırakın.didilmiş olan tavukları yufkanın üzerine serpin 10-15 dakika fında kızartın.
sosu:yoğurt,yumurta,tuz ,karabiber,sarımsak ve 2 bardak tavuk suyunu ve unu bir kabda iyice karıştırın. bu karışımı ocakta kısık ateşte bir taşım kaynatın üzerine bir çorba kaşığı sirkeyi ilave edip iyice karıştırın ve tavukların üzerine güzelce yayın.
Servis Önerileri:
teray ve kırmızı biberi eritip üzerinde gezdirebilirsiniz
Elmali rulo çörek
Tarif Numarası: 1704
Postalayan: Dr. Ayça Hacisalihoglu
Oy Sayısı: 8 - Averaj:10.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 15
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 1 saat 15 dakika.
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
2 yumurta
1 paket margarin(250 gram)
1,5 orta boykase toz seker
1 tatli kasigi limon suyu,1limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi yogurt
Alabildigince un (3 kase civarinda ) Ara malzemesi:4 elma
1 tatli kasigi tarçin
2 yemek kasigi sivi yag
1 bardak iri dövülmüs ceviz
0,5 orta boy kase toz seker
Tepsiye serpistirmek için bir miktar kirik olmayan yarim ceviz.
Yapılışı:
Oda sicakliginda yumusatilmis margarin, yumurtalar, yogurt, toz seker, limon suyu, limon kabugu rendesi, kabartma tozu karistirilir. Un eklenir. Kulak memesi kivaminda hamur yapilir. 20 dakika üstü kapali dinlendirilir. Bu arada içi hazirlanir. Elmalar 1 cm lik portakal dilimi gibi kesilir. Üzerine sivi yag, tarçin, ceviz 0,5 kase toz seker eklenir, iyice harmanlanir. Hamur bütün olarak 2cm kalinlikta olacak sekilde dikdörtgen biçimi açilir. Harci üzerine yayilir. Uzun kenarindan sikica rulu yapilir. 3 cm kalinliginda kesilir. Firin tepsisi yaglanir. Yarim ceviz taneleri yuvarlak yüzleri tepsiye gelecek sekilde bolca serpistirilir. Kesilmis hamurlar rulo yüzleri tepsiye gelecek sekildecevizlerin üstüne yanyana dizilir. Orta isili firinda pembelesinceye kadar pisirilir.
FINDIKLI KURABİYE
Tarif Numarası: 1731
Postalayan: MERAL ŞAHİN
Oy Sayısı: 16 - Averaj:8.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 8 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İncelemeleri Oku
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
8 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım paket margarin 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağından biraz fazla dövülmüş fındık
üzeri için dövülmüş fındık ayrılacak.
Yapılışı:
oda sıcaklığında erimiş margarini, bir tam yumurta ve bir yumartanın sarısını, şekeri, K. Tozunu, vanilyayı ve fındığı elenmiş una karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak önce yumurta akına daha sonra dövülmüş fındığa batırarak tepsiye dizilir.(Tepsi yağlanmayacak)
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişilir.
Servis Önerileri:
soğuk olarak servis ediniz.
Pazılı Krep
Tarif Numarası: 1327
Postalayan: Webmaster
Oy Sayısı: 8 - Averaj:9.80
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
Krep hamuru;
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı baking powder
1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sıvıyağ ( kızartmak için)
İçi; 1/2 ölçü pazı kavurması
1/2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri ( üstüne)
Yapılışı:
1. Süt, un, yumurta, baking powder ve tuzu bir kapta karıştırarak krep hamuru hazırlayın.
2. Orta boy teflon tavayı ısıtıp yağlayın. Krep hamurundan birer kepçe dökerek altını ve üstünü kızartın.
3. Kreplerin içine 1-2 kaşık pazı kavurması koyup rulo halinde sarın ve fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yağ sürüp kaşarpeyniri serpin ve fırında hafifçe kızartın.
Patatesli poğaça
Tarif Numarası: 1576
Postalayan: Meral
Oy Sayısı: 11 - Averaj:7.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 25 adet
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: yarım saat
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
1 yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
bir miktar galate unu 1 paket vanilya
Patates
soğan
içi:
Bir miktar haşlanıp ezilmiş patates
bir adet kavrulmuş soğan
Yapılışı:
yumurta akı, yoğurt, yağlar, kabartma tozu ve vanilyayı kulak memesi kıvamına gelene değin unla yoğur. küçük toplar yaparak içine patates içimizden bir miktar koyup, yuvarlayarak önce yumurtanın sarısı daha sonra da galete ununa batırıp tepsiye diz
Kabaklı Börek ( Teflon Tavada
Tarif Numarası: 1260
Postalayan: Webmaster
Oy Sayısı: 1 - Averaj:5.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 6-8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 45 dk
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder
Gereçler:
1- 1,5 adet yufka
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı yoğurt İçi:
1 adet orta boy kabak ya da 500 gr. dolmalık kabaktan kalan kabak içi
(Yarısı taze kaşarpeyniri de olabilir)
Yeteri kadar kıyılmış dereotu-maydanoz
1 çay kaşığı karabiber- biraz tuz
Yapılışı:
1. 23-24 cm çapında bir teflon tavayı yağlayın. Dörde böldüğünüz yufkaların deliksiz olanını tavanın dibine yayın. Üzerine yumurta, süt, yağ ve yoğurt karışımından 2 kaşık serpiştirin. Yufkaların yarısını yaydıktan sonra üzerine kabaklı içi dağıtarak serpiştirin. ( Kabakları ince ince doğrayıp ya da rendeleyerek kıyılmış peynir, maydanoz, dereotu, biraz karabiber ve tuzla karıştırarak bir iç hazırlayın.)
2. Kalan yufkaları da aralarına yağlı karışımdan dökerek, kabaklı için üzerini döşeyin. Alttaki yufkanın sarkan uçlarını da üste çevirin. Kalan yağlı sütü üzerine dökün. Uygun bir kapak kapatarak (tavayı) kısık ateş üzerine oturtun. Arada yufkanın altını kontrol ederek pişmesini sağlayın.
3. Böreğin altı kızarınca, kapakla birlikte ters çevirerek tavaya aktarın. Üstü kapalı olarak diğer yüzünü de kızartın. Pişen böreği, düz bir servis tabağna alıp, parçalara böldükten sonra servis yapın.