Турецкий язык для всех!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Турецкий язык для всех! » Турецкая кухня \ Türk mutfağı » Рецепты на турецком...


Рецепты на турецком...

Сообщений 1 страница 4 из 4

1

rulo köfte
Tarif Numarası: 1778
Postalayan: fatma!
Oy Sayısı: 3 - Averaj:4.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): belirtilmemiş
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30-35 dk
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

1/2 kg kıyma
2 adet bütün tavuk göğsü
2 dilim ekmek içi
250 gr mantar 1 baş soğan
2 adet domates
tuz
karabiber
  Yapılışı:

kıyma,ekmek içi,tuz,karabiber ve rendelenmiş soğanı yoğurup köfte hamuru yapın. Mantarları yıkayıp haşlayın ve küçük parçalar halinde doğrayın.Tavuk göğülerini haşlayıp ufak parçalara ayırın. Hazırladığınız köfte hamurunu sert bir zemin üzerinde merdane ile açıp içine tuz,karabiber katılmış mantar ve tavuk karışımını koyun.Köfte hamurunu rulo şeklinde sarıp tepsiyle fırına verin. 20-25 dk piştikten sonra üzerine 2 adet rendelenmiş domates döküp tekrar fırına verin.10 dk kadar pişirip servis yapın

Patates Köftesi
Tarif Numarası: 1323
Postalayan: Webmaster
Oy Sayısı: 4 - Averaj:8.80
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 8--10
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İncelemeleri Oku
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

500 gr patates
3 yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
100 gr kıyma 1/2 demet maydanoz
1/2 su bardağı un
Tuz-karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
  Yapılışı:

1. Patatesleri yıkayıp kabuklşu olarak üzerini örtecek kadar suyla haşlayın.

2. Kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Kıyılmış maydanoz ,1 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kaşarpeynirinin yarısını katıp yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Uzunlamasına yuvarlayın. Ortalarına birer kaşık kavrulmuş kıyma koyup kapatın; uzun köfteler yapın.

3. Köfteleri unun içinde yuvarlayın ve kalan iki yumurta ve 1 yumurta akını çırpın. İçine kaşarpeynirini katıp köfteleri bulayıp kızartın.
  Servis Önerileri:

Ekşili Ufak Köfte
Tarif Numarası: 956
Postalayan: webmaster
Oy Sayısı: 12 - Averaj:9.60
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6 kisilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 559 kalo
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Zor
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

Nohut 1/2 su bardağı 90 gram
Su 7 3/4 su bardağı 1550 gram
Soğan 3 orta boy 225 gram
Koyun eti (kemiksiz) 10-12 parça 350 gram
Salça 3 yemek kaşığı 30 gram
Biber salçası 3/4 tatlı kaşığı 7.5 gram
Tuz 4 tatlı kaşığı 24 gram
Kıyma (orta yağlı) 4/5 su bardağı 150 gram
Ceviz (dövülmemiş) 1/4 su bardağı 25 gram Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Kırmızı biber 1 1/2 tatlı kaşığı 3 gram
Kıyma (yagsız, iki kez çekilmiş) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Bulgur (köftelik) 3 1/3 su bardağı 500 gram
Limon suyu 1/2 su bardağı 100 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Nane 2 1/4 yemek kaşığı 3 gram
  Yapılışı:

Nohutu yıka, bir gün önceden 1 su bardağı su ile ıslat, basınçlı tencereye koy. Soğanları soy yıka, birini ince ince doğra, parça koyun eti, salça, biber salçası 4 1/2 su bardağı su ve 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte nohuta ekle, 45-50 dakika pişir. Diğer yandan orta yağlı kıymayı tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15 dakika kadar pişir, ocaktan al. Cevizi kıy veya makinede çek, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı kara biber ve 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biberle ,birlikte kıymaya ekle, karıştır ve köftelerin içine doldurmak üzere beklet. Soğanların kalanlarını da ince ince doğra, yağsız kıyma, bulgur, 2 tatlı kaşığı tuz ve kalan baharatları geniş bir tepside karıştır. 1/4 su bardağı suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta, düzgün ve hafif elastik bir hamur oluşana değin, yaklaşık 20-25 dakika yoğur, iki parçaya ayır. Üzerlerine kurumaması için nemli bir bez ört. Parçaların birinden eli ıslatarak nohut büyüklüğünde köfteler yuvarla, kalan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara böl, yuvarla. Eli hafif ıslatarak ortasını çukurlaştır, kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına al, döndürüp hafifçe bastırarak köftenin kenarlarını kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde incelt. İçlerine hazırlanan cevizli karışımdan koy, açık kenarları birleştirip, düzgünce kapat. İçsiz ve içli köftelerin hepsini delikli süzgece al. Kalan suyu ayrı bir tencereye koy, üzerine süzgeci yerleştir, kapağı kapat. Kaynayan suyun buharı ile 25-30 dakika haşla. Köfteleri limon suyu ve haşlama suyunu nohutlu-etli karışıma ekle, 10 dakika pişir. Yağı bir tavada erit, naneyi ekle, bir-iki kez karıştır, ocaktan alıp yemeğin üzerine gezdir.

Terbiyeli Köfte Pirinçli
Tarif Numarası: 942
Postalayan: webmaster
Oy Sayısı: 2 - Averaj:9.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6 kisilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 178 her
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Soğan 1 orta boy 75 gram
Maydanoz 1/4 demet 15 gram
Kıyma 2 su bardağı 350 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara Biber 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram Kimyon 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram
Un 2 yemek kaşığı 12 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Yumurta sarısı 1 adet 30 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
  Yapılışı:

Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, rendele. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince doğra. Kıyma, pirinç, soğan, maydanoz 1 1/2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı iyice karıştır, 4-5 dakika yoğur. Hamurdan eli ıslatarak yarım ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarla, un serpilmiş bir tepsiye diz. Tepsiyi sallayarak köfteleri unla. Tencereye su ve kalan tuzu koy, kaynat. Köfteleri kaynayan karışıma ekle, kısık ateşte 45-50 dakika pişir. Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp, içine köftelerin suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılıt. Yumurta-limon karışımını tencereye azar azar eklerken, yemeği sürekli karıştır, bir kez kaynatıp ocağı kapat.

Fırında Mantarlı Makarna
Tarif Numarası: 1852
Postalayan: GAMZE HANÇER
Oy Sayısı: 4 - Averaj:10.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30'
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

Yarım paket fırınlık çubuk makarna
5-6 adet mantar
1 adet haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Kekik 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2.5 çorba kaşığı un
1/2 litre soğuk süt
  Yapılışı:

Makarnaları suda haşlayıp süzdükten sonra, çok az margarin ile kavuralım.

Patatesi küçük küpler halinde doğrayalım.

Mantarları halka halka kestikten sonra tavada kısa bir süre ısıtalım.

Diğer bir tencereye sosu için sıvı yağı döküp iyice kızdıktan sonra unu da ilave edip pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra sütü ilave edip göz göz olana kadar durmadan karıştıralım ve ateşten alalım.

Çukur tepsiye makarnamızın yarısını döşedikten sonra üzerine mantarları ve patatesleri gezdirip makarnanın diğer yarısını da dökelim. Hazırladığımız sosu makarnanın her yanına gelecek şekilde döktükten sonra baharatlarıyla kaşar peynirini üzerine gezdirip 220 derece ısıtılmış fırına koyalım. Üzeri pembeleşince fırından alalım.

fırında makarna
Tarif Numarası: 1735
Postalayan: dudu
Oy Sayısı: 5 - Averaj:8.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 10
Tek Kişilik Servis Kalorisi: bol kalo
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

1 paket çubuk makarna
2 çorba kaşığı tuzot
yarım kilo dana kıyması
1 demet maydanoz 2 rendelenmiş hellim
2 yumurta
1 lt süt
8 çorba kaşığı un
1 haşlanmış patates
tuz
karabiber
  Yapılışı:

öncelikle makarnayı bol su ile pişirin. tuzotu ekleyin. bir tavaya çok az sıvı yağ alıp kıymayı ekleyin. kıyma pişince ince doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyin. ocaktan alın. bir firin tepsisinin altını çok az sıvıyağla yağlayın. makarnanın yarısını ekleyip düzeltin. üzerine bir hellim rendesini serpiştirin ve kıymayı ekleyin. kalan makarna ile üzerini kaplayın. bir tencereye 1lt sütü, (makarnatı haşladığımız sudan)4 bardak su, iyice çırpılmış 2 yumurtayı, ezilmiş haşlanmış patetesi, unu ekleyip kısık ateşte kremasını hazırlayın. pişmesine yakın içine kalan hellim rendesini ekleyin. okaktan alıp makarnanın üzetine döküp düzeltin. orta ateşli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. afiyetler...

MAKLUBE
Tarif Numarası: 1689
Postalayan: TAMER USTA
Oy Sayısı: 28 - Averaj:8.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 500
Hazırlama Süresi: 2 saat
Zorluk Derecesi: Zor
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

500 GR YAĞSIZ KUZU KUŞBAŞI
1 kg BALDO PRİNÇ
2 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
500 GR YOĞURT 150 GR MARGARİN
2 ÇORBA KAŞIĞI Z.YAĞI
5 ADET DOMATES
5 ADET SALATALIK
3 ADET SİVRİ BİBER
  Yapılışı:

ÖNCE KUŞBAŞI ETLERİMİZİ BİR TENCERE SUYA KOYUP YARIM SAAT KADAR HAŞLIYORUZ

DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCERENİN İÇİNE ZEYTİN YAĞIMIZI DÖKÜP PATETESLERİİ YUVARLAK BİÇİMDE KESEREK YERLEŞTİRİYORUZ PATATESLERİN ÜSTÜNEDE AYNI ŞEKİLDE KIYILMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ DAHA SONRA PRİNCİMİZİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ONUN ÜZERİNEDE ETLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ KALAN PRİNCİDE ÜZERİNE KOYUP KARARINCA SU İLE DOLDURUYORUZ EN ÜSTEDE MARGARİNİMİZİ EKLİYORUZ
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
O kendi halinde pişerken, domates ve biberi küçük küçük doğrayarak salatamızı yapıyoruz daha sonra yoğurdumuzu bir kaba koyup iyice özüyoruz yemek piştikten sonra büyük bir tepsiyi alarak tenceredeki yemeğimizi ters çevirerek tepsiye koyuyoruz etrafınada papatya deseni gibi bir yoğurt bir salata koyarak süslüyoruz ve tencereyi kaldırıyoruz işte servis ve yemek afiyet olsun:)

damat böreği
Tarif Numarası: 1760
Postalayan: emel varol
Oy Sayısı: 9 - Averaj:6.80
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30-35 dk
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

2 adet hazır yufka,
2 adet tavuk göğsü
1 bardak yoğurt,
sarımsak,
tuz karabiber
sirke,
2 adet yumurta,
4 bardak tavuk suyuve
2 kaşık un.
  Yapılışı:

tepsi yağlayıp yufkaları 4'e bölün kızarana kadar fırında kızartın.yufkalar iyice kızarınca üzerine 2 bardak tavuk suyunu dökün 5 dakika daha fırında bırakın.didilmiş olan tavukları yufkanın üzerine serpin 10-15 dakika fında kızartın.

sosu:yoğurt,yumurta,tuz ,karabiber,sarımsak ve 2 bardak tavuk suyunu ve unu bir kabda iyice karıştırın. bu karışımı ocakta kısık ateşte bir taşım kaynatın üzerine bir çorba kaşığı sirkeyi ilave edip iyice karıştırın ve tavukların üzerine güzelce yayın.
  Servis Önerileri:

teray ve kırmızı biberi eritip üzerinde gezdirebilirsiniz

Elmali rulo çörek
Tarif Numarası: 1704
Postalayan: Dr. Ayça Hacisalihoglu
Oy Sayısı: 8 - Averaj:10.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 15
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 1 saat 15 dakika.
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

2 yumurta
1 paket margarin(250 gram)
1,5 orta boykase toz seker
1 tatli kasigi limon suyu,1limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi yogurt
Alabildigince un (3 kase civarinda ) Ara malzemesi:4 elma
1 tatli kasigi tarçin
2 yemek kasigi sivi yag
1 bardak iri dövülmüs ceviz
0,5 orta boy kase toz seker
Tepsiye serpistirmek için bir miktar kirik olmayan yarim ceviz.
  Yapılışı:

Oda sicakliginda yumusatilmis margarin, yumurtalar, yogurt, toz seker, limon suyu, limon kabugu rendesi, kabartma tozu karistirilir. Un eklenir. Kulak memesi kivaminda hamur yapilir. 20 dakika üstü kapali dinlendirilir. Bu arada içi hazirlanir. Elmalar 1 cm lik portakal dilimi gibi kesilir. Üzerine sivi yag, tarçin, ceviz 0,5 kase toz seker eklenir, iyice harmanlanir. Hamur bütün olarak 2cm kalinlikta olacak sekilde dikdörtgen biçimi açilir. Harci üzerine yayilir. Uzun kenarindan sikica rulu yapilir. 3 cm kalinliginda kesilir. Firin tepsisi yaglanir. Yarim ceviz taneleri yuvarlak yüzleri tepsiye gelecek sekilde bolca serpistirilir. Kesilmis hamurlar rulo yüzleri tepsiye gelecek sekildecevizlerin üstüne yanyana dizilir. Orta isili firinda pembelesinceye kadar pisirilir.

FINDIKLI KURABİYE
Tarif Numarası: 1731
Postalayan: MERAL ŞAHİN
Oy Sayısı: 16 - Averaj:8.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 8 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İncelemeleri Oku
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

8 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı toz şeker
2 yumurta
Yarım paket margarin 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağından biraz fazla dövülmüş fındık
üzeri için dövülmüş fındık ayrılacak.
  Yapılışı:

oda sıcaklığında erimiş margarini, bir tam yumurta ve bir yumartanın sarısını, şekeri, K. Tozunu, vanilyayı ve fındığı elenmiş una karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak önce yumurta akına daha sonra dövülmüş fındığa batırarak tepsiye dizilir.(Tepsi yağlanmayacak)

180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişilir.
  Servis Önerileri:

soğuk olarak servis ediniz.

Pazılı Krep
Tarif Numarası: 1327
Postalayan: Webmaster
Oy Sayısı: 8 - Averaj:9.80
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

Krep hamuru;
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı baking powder
1 çay kaşığı tuz 3 yemek kaşığı sıvıyağ ( kızartmak için)
İçi; 1/2 ölçü pazı kavurması
1/2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri ( üstüne)
  Yapılışı:

1. Süt, un, yumurta, baking powder ve tuzu bir kapta karıştırarak krep hamuru hazırlayın.

2. Orta boy teflon tavayı ısıtıp yağlayın. Krep hamurundan birer kepçe dökerek altını ve üstünü kızartın.

3. Kreplerin içine 1-2 kaşık pazı kavurması koyup rulo halinde sarın ve fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yağ sürüp kaşarpeyniri serpin ve fırında hafifçe kızartın.

Patatesli poğaça
Tarif Numarası: 1576
Postalayan: Meral
Oy Sayısı: 11 - Averaj:7.70
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 25 adet
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: yarım saat
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

1 yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
bir miktar galate unu 1 paket vanilya
Patates
soğan
içi:
Bir miktar haşlanıp ezilmiş patates
bir adet kavrulmuş soğan
  Yapılışı:

yumurta akı, yoğurt, yağlar, kabartma tozu ve vanilyayı kulak memesi kıvamına gelene değin unla yoğur. küçük toplar yaparak içine patates içimizden bir miktar koyup, yuvarlayarak önce yumurtanın sarısı daha sonra da galete ununa batırıp tepsiye diz

Kabaklı Börek ( Teflon Tavada
Tarif Numarası: 1260
Postalayan: Webmaster
Oy Sayısı: 1 - Averaj:5.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6-8
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 45 dk
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

1- 1,5 adet yufka
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı yoğurt İçi:
1 adet orta boy kabak ya da 500 gr. dolmalık kabaktan kalan kabak içi
(Yarısı taze kaşarpeyniri de olabilir)
Yeteri kadar kıyılmış dereotu-maydanoz
1 çay kaşığı karabiber- biraz tuz
  Yapılışı:

1. 23-24 cm çapında bir teflon tavayı yağlayın. Dörde böldüğünüz yufkaların deliksiz olanını tavanın dibine yayın. Üzerine yumurta, süt, yağ ve yoğurt karışımından 2 kaşık serpiştirin. Yufkaların yarısını yaydıktan sonra üzerine kabaklı içi dağıtarak serpiştirin. ( Kabakları ince ince doğrayıp ya da rendeleyerek kıyılmış peynir, maydanoz, dereotu, biraz karabiber ve tuzla karıştırarak bir iç hazırlayın.)

2. Kalan yufkaları da aralarına yağlı karışımdan dökerek, kabaklı için üzerini döşeyin. Alttaki yufkanın sarkan uçlarını da üste çevirin. Kalan yağlı sütü üzerine dökün. Uygun bir kapak kapatarak (tavayı) kısık ateş üzerine oturtun. Arada yufkanın altını kontrol ederek pişmesini sağlayın.

3. Böreğin altı kızarınca, kapakla birlikte ters çevirerek tavaya aktarın. Üstü kapalı olarak diğer yüzünü de kızartın. Pişen böreği, düz bir servis tabağna alıp, parçalara böldükten sonra servis yapın.

0

2

Tavuklu tas kebabı

Tavuklu tas kebabı
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 50 dk
Malzemeler:
•  600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
•  2 çorba kaşığı soya sosu
•  3 çorba kaşığı sıvıyağ
•  2 soğan
•  2 diş sarımsak
•  1 sivribiber
•  2 çorba kaşığı un
•  1 çay bardağı soyulmuş badem
•  2 su bardağı tavuk suyu
•  4 domates
•  2 çorba kaşığı limon suyu
•  Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Süsleme için:
•  2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

Hazırlanışı:
* Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.

* Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.

* Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Naneli bezelyeli omlet

Naneli bezelyeli omlet
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
•  2 dal taze sarımsak
•  300 gr iç bezelye
•  Yarım su bardağı su
•  5-6 dal taze nane
•  6 yumurta
•  1 çorba kaşığı süt
•  50 gr kaşar peyniri
•  2 çorba kaşığı rendelenmiş
•  taze kaşar peyniri
•  2 çorba kaşığı
•  galeta unu
•  5 çorba kaşığı sıvıyağ
•  Tuz

Hazırlanışı:
* Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin.

* Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.

* Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yumurtaya ilave edilen süt omletin daha hafif olmasını sağlıyor. Mide sorunları olanlar daha az yumurta daha çok süt ve daha fazla galeta unu ilave edebilir.

Etli soğan dolması

Etli soğan dolması
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15-20 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
•  2 kırmızı soğan
•  2 beyaz soğan
•  2 çay bardağı sıcak su
•  1 çorba kaşığı domates salçası
•  Yarım kahve fincanı sıvıyağ
•  Tuz
Dolma harcı:
•  150 gr kuzu kıyma
•  3 domates
•  2 soğan
•  Yarım su bardağı pirinç
•  1'er çay kaşığı karabiber, kuru nane ve kimyon
•  1 çorba kaşığı domates salçası
•  4 diş sarımsak
Süsleme için:
•  4 diş yağda sotelenmiş sarımsak
•  2-3 dal Frenk maydanozu

Hazırlanışı:
* Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın. İçi boş soğanları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

* Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, sarımsak, domates, pirinç, 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.

* Soğanların içini dolma harcı ile doldurun. Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin. Sıcak su, salça ve sıvıyağı ilave edin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerini yağda sotelenmiş sarımsak ve frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.

0

3

И НА СЛАДКОЕ:

Yumuşak Poğaça
Tarif Numarası: 1212
Postalayan: webmaster
Oy Sayısı: 20 - Averaj:8.50
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): belirtilmemiş
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: belirtilmemiş
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

1 paket yumuşatılmış margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt Kibrit kutusu kadar yaş maya
Aldığı kadar un
Tuz
  Yapılışı:

Tüm malzeme yoğurulup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Küçük parçalar halinde alıp avuç içinde açın. İçine ne malzeme istiyorsanız koyun ve ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırında çok kurutmadan pişirin.

Peksimetli Meyveli Tatlı
Tarif Numarası: 1122
Postalayan: Webmaster
Oy Sayısı: 4 - Averaj:3.30
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: belirtilmemiş
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
Yarım su bardağı Pınar Süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 paket peksimet
3 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı tozşeker 200 gr kaymak
2,5 su bardağı Pınar Süt
1 paket Pınar Toz Krem Şanti 3 adet elma
Yarım Paket Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti
1 kahve fincanı rende bitter çikolata
1,5 su bardağı hindistan cevizi
4 adet muz - 6 adet kivi
Yarım kilo çilek
  Yapılışı:

1 gece önceden dövülmüş cevizi ve tarçını yarım su bardağı süte yatırın. 1 su bardağı toz şekeri 1 su bardağı suda kaynatıp şerbet haline getirin. Peksimetleri tepsiye dizip üzerlerine şerbeti gezdirin. Ayrı bir yerde yumurta aklarını, 3 kaşık toz şeker ekleyerek çırpın, kaymağı ekleyerek tekrar çırpın. Ayrı bir kapta 1.5 su bardağı sütle Pınar Toz Krem Şanti’yi çırpıp, kaymaklı karışımı ekleyerek kremayı karıştırın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına dinlenmeye bırakın. Elmaları soyup rendeleyin ve 10 dakika kadar pişirin. Ateşten alınca içine, süte yatırılmış cevizli karışımı ekleyerek karıştırın. Karışımı peksimetlerin üzerine pay ederek yayın, soğumaya bırakın. Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi diğer bir su bardağı sütle çırpın. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata ekleyip tekrar çırpın. Soğuyan elmalı karışımın üzerine hindistan cevizini serpin. Uzun dilimlenmiş muzları ve 1 parmak kalınlığında kremayı yayın. Üzerine 1 kat dilimlenmiş kiviyi dizin ve tekrar kremayı yayın. En üste bitter çikolatalı, Pınar Çikolatalı Toz Krem Şanti’yi yayın. Çilekle süsleyip buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Servis yapın.

Alt-Üst Böreği
Tarif Numarası: 905
Postalayan: webmaster
Oy Sayısı: 5 - Averaj:8.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6 kisilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 700 her
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

Un 5 su bardağı 550 gram
Tuz 1 2/3 yemek kaşığı 20 gram
Karbonat 1/4 tatlı kaşığı 0.5 gram
Sıvı yağ 3 yemek kaşığı 30 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Sirke 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
Yoğurt 1/2 su bardağı 110 gram Su 1/2 su bardağı 100 gram
Soğan 2 orta boy 150 gram
Kıyma 2 su bardağı 350 gram
Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Margarin 3/4 su bardağı 150 gram
  Yapılışı:

Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz ve karbonat kat karıştır, üzerine sıvı yağ gezdir, ortasını aç, yumurtayı kır, sirke ve yoğurdu koy, suyu azar azar katarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 7-8 dakika yoğur, hamuru biri büyük olmak üzere iki parçaya böl. Her parçadan sekizer beze yap. Üzerine nemli bez örtüp 10 dakika dinlendir. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, kıyma ile birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekinceye değin 15 dakika kadar pişir, kara biber ve kalan tuzu kat, karıştır, soğumaya bırak. Margarini erit, 1 yemek kaşığı yağ ile 30 santimetre çapında bir tepsiyi yağla. İlk sekiz bezenin her birini 25 santimetre çapında aç, aralarına yağ sürerek üst üste koy, buzdolabında 10 dakika dinlendir. Kalan bezeleri de 20 santimetre çapında açarak, aynı şekilde hazırla. Büyük bezelerden hazırlanan hamuru tepsinin çapından 3 santimetre daha geniş olacak şekilde elle büyüt, tepsiye kenarlarını da kapatacak şekilde yay, üzerine kıymalı içi yerleştir. Diğer hamuru da 30 santimetre çapında aç ve için üzerine koy. Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir.

Bohça Böreği
Tarif Numarası: 904
Postalayan: webmaster
Oy Sayısı: 7 - Averaj:8.40
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 12 kisilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 211 her
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

Un 4 1/2 su bardağı 500 gram
Tuz 1 1/2 yemek kaşığı 18 gram
Sıvı yağ 3/4 su bardağı 150 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Sirke 1 yemek kaşığı 10 gram Su 1 su bardağı 200 gram
Soğan 1 büyük boy 110 gram
Kıyma 1 su bardağı 175 gram
Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Nişasta 1/2 su bardağı 50 gram
  Yapılışı:

Unu geniş bir kaba ele, 1 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdir, ortasını aç, yumurtayı kır, sirkeyi koy, suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 7-8 dakika yoğur, biri biraz büyük olmak üzere onbir parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, kıyma ile birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 10 dakika pişir. Kara biber ve kalan tuzu kat, karıştır. Nişasta serperek küçük bezeleri 60 santimetre çapta, büyük bezeyi 65 santimetre çapta, yarım milimetre incelikte aç. Büyük yufkanın üzerine diğerlerini düzgünce koy. En üstteki yufkanın ortasına kıymalı içi 25x30 santimetre boyutlarında yay. Yufkaları tek tek bohça şeklinde katla, her katlayışta katlanan yüzeylere yağ sür, altıncı yufkaya gelince bohçayı ters çevir, katlamaya devam et. Tepsiyi 1/2 yemek kaşığı yağ ile yağla. Katlanmış hamuru ters çevirip tepsiye yerleştir, enine üç, boyuna dört parçaya böl, oluşan karelerin köşelerinden geçerek verev şekilde kes. Kalan yağı ısıt, böreğin üzerine gezdir. Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir.

yorgan tavuk
Tarif Numarası: 1770
Postalayan: çiğdem şen
Oy Sayısı: 14 - Averaj:7.60
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): belirtilmemiş
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 60 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

5 adet tavuk budu
2 tatlı kaşıgı salça
4 çorba kaşıgı yogurt
kekik karabiber
tuz
3 diş sarımsak
kimyon
  Yapılışı:

tavuk butlarını fırın tepsisine dizelim. geniş bir kasenin içine yogurdu sarımsakları,salçayı ve baharatları koyarak iyice karıştırıyoruz. elde etmiş oldugumuz bu sosu tavukların üzerine sürüyoruz. 200 derece ısınmış fırında 45 dakika pişiriyoruz.afiyet olsun.
  Servis Önerileri:

fırın tepsisinin kenarlarına halka şeklinde dogranmış patatesleri dizebiliriz

tavuk çorbası
Tarif Numarası: 1853
Postalayan: deniz
Oy Sayısı: 2 - Averaj:10.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 6
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 45 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

bir adet tavuk göğüs
iki yemek kaşığı un
acılı yada acısız biber
tavuk suyu salça
sıvı yağ
tuz
  Yapılışı:

Tavuk iyice pişene kadar göğsü haşlanır. Tavuk haşlanırken un kavrulur. Pembeleşen un bir tabağa soğuması için konulur. Haşlanan tavuk küçük parçalara ayrılır ve didiklenir. Başka bir kaba sıvı yağ konulur salça kavrulur. Bunun içine didiklenmiş tavuklar konur ve karıştırılır. salçanın eşit dağılımından sonra kavrulan un da buna eklenir ve karıştırılır. İçine tuz, biber ve tavuk suyu eklenerek karıştırılır. Beş dakika kaynatılır.Servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

krepli mantar

Tarif Numarası: 1868
Postalayan: özlem
Oy Sayısı: 6 - Averaj:10.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 2 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 45 dakika
Zorluk Derecesi: Averaj
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

KREP İÇİN:
1 yumurta
1çay fincanı süt
un(Boza kıvamı elde edecek kadar)
ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş kaşar İÇ HARCI İÇİN:
10-15 adet mantar
1 adet sivri biber
2 diş sarımsak
kekik
domates
  Yapılışı:

Yumurta,un ve sütten boza kıvamında bir karışım elde ederiz.Bu karışımdan yanmaz tavada 4 tane krep yaparız.

Mantarları soyup yıkadıktan sonra küçük küçük doğrarız.Bir tavaya az sıvıyağ koyar ve mantarları bu yağda iyice kavururuz.Mantarlar kavrulduktan sonra biberimizi ve sarımsağımızı ekleriz.1 ya da 2 dakika sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip birazda bu şekilde kavururuz.En son kekiğimizi ekleyip kapatırız.

Yaptığımız kreplerin içine hazırladığımız içlerden koyup bohça yaparız.Bohçaları fırın tepsimize ters olarak yerleştiririz.Üzerine rendelenmiş kaşarımızdan koyup kızarana kadar 200 derecede bekletiriz.
  Servis Önerileri:

Eğer sulu bir yemek istersek ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı salçayı kavurup sulandırdıktan sonra fırından çıkardığımız bohçalarımızın üzerine dökerek servis yapabiliriz.

Yanına patates püresi de ekleyebiliriz.

Havuç Tatlısı
Tarif Numarası: 1881
Postalayan: Banu
Oy Sayısı: 4 - Averaj:7.00
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
 
Servis (Kaç Kişilik): 10
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 15-20 dk.
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

  Gereçler:

* 3 Su Bardağı Rendelenmiş Havuç
* 1 Su Bardağı Toz Şeker * 1 Paket petibör bisküvi
* 200 Gr Hindistan Cevizi
* Kürdan
  Yapılışı:

Rendelenmiş havuç derin bir kaseye konulur üzerine toz şeker ilave edilerek 10 dk. bekletilir.Bisküviler mutfak robotu yardımıyla mümkün olduğu kadar ince parçalara ayrılırak sulanmış havuçlara ilave edilir.Elde edilen hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır .Buzdolabında 1 saat kadar bekletildikten sonra soğuk servis yapılır
  Servis Önerileri:

Servis yaparken her yuvarlağa bir kürdan saplanırsa gürüntü mükemmel olur.İsteğe bağlı olarak hamurun içine cevizde ilave edilir.

Hindistancevizli şekerpare


Hindistancevizli şekerpare
KAÇ KİŞİLİK: 6-8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
•  2 kahve fincanı eritilmiş margarin
•  3 su bardağı un
•  1 yumurta
•  2 kahve fincanı pudraşeker
•  1 tatlı kaşığı karbonat
•  50 gr antepfıstığı
•  1 tutam tuz
•  Hindistancevizi
Şerbet için:
•  2 su bardağı tozşeker
•  1.5 su bardağı su
•  Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* Eritilmiş margarini soğutun. Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın. Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.

* Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.

* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

* Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Hindistancevizi serpip servis yapın.

Cevizli baklava


Cevizli baklava KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 50 dk
PİŞME SÜRESİ: 45 dk
Malzemeler:
•  3 su bardağı un
•  1 paket kabartma tozu
•  1 çay bardağı sıvıyağ
•  1 çay bardağı yoğurt
•  1 yumurta
•  1 çay bardağı su
•  1 su bardağı nişasta
•  1 su bardağı pirinç unu
•  250 gr tereyağı
•  350 gr çekilmiş ceviz içi
Şerbet için:
•  5 su bardağı tozşeker
•  3.5 su bardağı su
•  Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

* Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.

* Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.

* Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci grup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin. İkinci grup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka grubunu yayın. Baklava şeklinde dilimleyin. Kalan tereyağı baklavanın üzerine gezdirin.

* Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.

* Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Tavuklu karnabahar çorbası


Tavuklu karnabahar çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:
•  200 gr tavuk göğüs eti
•  1 küçük karnabahar
•  1 çay bardağı arpa şehriye
•  Yarım limonun suyu
•  30 gr margarin
•  2 çay kaşığı nane
•  6 su bardağı su
•  2-3 dal maydanoz
•  Tuz

Hazırlanışı:
* Tavuk etini 6 bardak suyla yumuşayıncaya kadarbir tencerede haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alıp küp küp doğrayın. Karnabaharı temizleyip doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.

* Tavuk suyunu ateşe alıp et ve karnabaharı ilave edin. Kaynamaya başlayınca şehriye, margarin ve limon suyunu ekleyin. Et, sebze ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerlerini maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın

0

4

можно смотреть еще этот сайт

wwwportakalagaci.com

там куча вкусных рецептов, на турецком все.

0


Вы здесь » Турецкий язык для всех! » Турецкая кухня \ Türk mutfağı » Рецепты на турецком...