Турецкий язык для всех!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Привет!

Сообщений 1 страница 30 из 31

1

privet..kak u tebya dela:)...fazla bilmesemde rusca ogrenme hevesim hala devam etmekte...arkadaslardan bir yontem soyleyecek olan varmi??rusca sozluk felan aldimda.ne yapabilirim baska.bi kac kez Moskovada metroda kaybolunca ogrenme hevesi geldi bana:))

anybody know that how i can learn russian language??i live in turkey in Bodrum. and working airport..i travel so much and so i need russian language.i dont want to lost myself again in moscow absolutly:))give me advice about it...i open all offer....

0

2

Merhaba, aporion. Aramıza hoş geldin!
Bence kendine bir öğretmeni bul. Rusça çok zor bir dilidir. Anlamak, öğrenmek zor gelir..

0

3

Hos geldiniz!!!!!!!! if we can......we will help u....but really, russian is very difficult language....i think that u must go to the russian courses (in Bodrum may be)  it will be better!!! may be u have some questions??????????

0

4

helloooo again...privet:))bende cok memnunum aradinizda olmaktan.onerileriniz icinde cok sagolun.ancak ben daha yeni geldim Bodruma.ve inanin hic bir yer bilmiyorum.yalniz yasamaya calisiyorum burada..ankaradan geldim.hava limaninda gorevliyim.rusca icin nasil bir ogretmen bulucam pek bir fikrim yok.davet etsek eve yanlis anlasilir.gelmez zaten:)aslinda guzel bir tatil olurdu kisi icinde.ama ingilizce bilmeside lazim.sonucta ogretcek...internette dilbilgisi kitabı felan buldumda ama ben sadece konusmada basit diyologlari ogrensem yeter diyorum.bilmem siz ne dusunursunuz...:)

Bodruma piterden bugun bi ucak gelcekti aslinda...dedim gideyim birniyle konusmaya calisayim:)))nasil yontem...?son care artik bunu yapcam....

bi ogretmen bakinayim ben en iyisi..kac ay bende kalmasi lazim ogretmenin??
cok tesekkur ederim yardimlariniza...

aaa i have just moved Bodrum and i dont know any place in here..i work in airport and how i can find russian language course??other point in here not so much russian...every area english-germany and holland...so i think that there is not course in here..may be i can go to Antalya and i can find in here..it will be more basic...other way i invite one person for russian language..and she or he can have free holiday...my home is so nice place ..about 200 meter from beach...do you have advice about how i can give this information to any web-adress??as notice board...ok thanks for any helpingg...see youuuu   

Nyurka and Luna...:)

0

5

;)  ;rusya;  ;trb; Antalya'da rus kursu var....i think it!!! there are many people come to Turkiye now in hollidays.....u can ask their for help.....but now.....we can help u.......what do u want to know? ask us!

0

6

Хорошенькое деееееееело! :huh:
А нам кто переведет,нам тоже интересно! :unsure:
Я по английскому языку самоучка впрочем как и по турецкому,что-то смогла прочесть из вышесказанного(если поняла правильно,человек рад общаться в нашей компании и спрашивает о помощи в изучении русского языка).
К сожалению на работе под рукой словарика не имею и дословно прочесть не могу,но хочу поприветствовать новичка!

Selam Aporion!  :) ;rusya;
Nasil sin?

0

7

Да, смысл ты передала прально!!! Так держать!!!! самоучкам респект!!!

0

8

SELAM:)ben cok iyiyim...sen nasilsin??...

ya ama benim ANtalyaya gitmeme daha var.tayin icin ugrasiyorum.ama kolay degil su an icin.bu sebepten dolayı alısmaya calısmalıyım bodruma.pek arkadasim olmadigi icin sıkıcı gecmekte zaman....siz anlatin kendinzi azcik..nerelerdesiniz ne yaparsiniz..Moscowadaysaniz oralar nasil:)ilk firsatta gelirim.kasimda tatil var 20 gunluk.bir plan yapmayi dusunuyorum.ama onun oncesinde dil konusunda ilerleme yapmam gerek.

ya ben rus alfabesini okuyamıyorumki:)))daha cok basindayim.bi ara calısmıstım.bunun icin lutfen normal yazın....

hadi dikkat edin ..gorusuruzzzzzzz..uyku vakti geldi:D

0

9

Девочки, он говорит, что до поездки в Анталию ещё долго. Занимается этим вопросом, хотя это и нелегко сейчас. По этой причине он привыкает к Бодруму.Так как у него нет там друзей-товарищей, то время тянется скучно. Просит о себе большое рассказывать, откуда, чем занимаемся. Спрашивает москвичей-как там, в Москве.. Обещает обязательно как-нибудь приехать.В ноябре у него 20 дней отпуска.Думает, как проведет их.Поэтому считает нужным уже сейчас заняться языком.
И ещё-он не умеет читать по-русски.Как-то пробовал. Просит "нормально" писать.
Будьте внимательны, увидимся, пошел спать...

Отредактировано nyurkaa (2006-06-09 15:25:59)

0

10

Tatlı rüyalar, aporion :)))
Lütfen, hem türkçe, hemde inglizce yaz, olmaz mı. Burası olan insanları hepsi türkçeyi bilmezler. Son mesajının rusçasını yazdım, zannederim herkesin sana yardım etmekten memnun olacağını.
Kendimden bahsedeyim. Benim adım Anna, Arhangelsk'te yaşıyorum. Kendim türkçeyi öğrenerim. İşte sen de rusçayi öğrenmeye kendin çalışarmışsın, bu nedenle sana daha çok saygı gösteririm.
Ben merak ettim, ne kadar Rusça dili bilmen var diye. Kiril alfabesi ile okuyamamışsın, hadı sana yazayım. Bu senin ilk dersin olsun
Аа - a
Бб - b
Вв - v
Гг - g
Дд - d
Ее - ye
Ёё - yö
Жж - j
Зз - z
Ии - i
Йй - y
Кк - k
Лл - l
Мм - m
Нн - n
Оо - o
Пп - p
Рр - r
Сс - s
Тт - t
Уу - u
Фф - f
Хх - h
Цц - ts
Чч - ç
Шш - ş
Щщ - şi
Ъъ
Ыы - ı
Ьь
Ээ - e
Юю - yü
Яя - ya

Отредактировано nyurkaa (2006-06-09 15:39:37)

0

11

Ну, Анюта, умничка наша общественный деятель, и как только сил на все хватает :) Тебе бы не с компами, а где нибудь в отделе образования трудится на всеобщее благо (я серьезно)

0

12

ну, это все спасибо альмаматер.. за 5 лет учёбы им все-таки удалось сделать из меня преподавателя.. нет-нет, а время от времени так и тянет кого-нибудь поучить... ;))))

0

13

ну, это все спасибо альмаматер.. за 5 лет учёбы им все-таки удалось сделать из меня преподавателя.. нет-нет, а время от времени так и тянет кого-нибудь поучить... ;))))

Меня тоже...представляешь? :))) Я чуть было не устроилась в универ, но там зарплата - обнять и рыдать, даже на бензин не хватит - 900 руб. Ну, было бы хотя бы 2-3 тысячи...

0

14

с нашего выпуска многие устроились кто в школы, кто у университеты работать. По их словам, они получают (преподавая в двух унверситетах) около 10000руб..
Я бы не смогла.. говорят, конечно, затягивает. Но для меня даже двух-недельная практика было каторгой.. Одно время даже репетиторством занималась, но потом решила, что легче решать контрольные работы... а потом, слава Богу, нынешняя работа подвернулась

0

15

с нашего выпуска многие устроились кто в школы, кто у университеты работать. По их словам, они получают (преподавая в двух унверситетах) около 10000руб..
Я бы не смогла.. говорят, конечно, затягивает. Но для меня даже двух-недельная практика было каторгой.. Одно время даже репетиторством занималась, но потом решила, что легче решать контрольные работы... а потом, слава Богу, нынешняя работа подвернулась

Я тоже в школе практику проходила! Больше понравилось работать со старшими классами, но вот в жертву себя не принесла - не пошла работать учителем!
А фразу ŞEHRİBAN  обнять и рыдать я запомню!!!!!! Очень понравилась !
Супер!!!

0

16

cok tesekkur ederim.nyurkaa...ben 2 hafta kadar once 1 gunde esbere almistim alfabeyi..pek bir zorlugu yok hafizade tutmakta ..tek osrun bazı harflerin okunusu kelime icinde degismesi..ben biliyorum Arkhangelski..tabi sadece haritadan..pitere yakin...havalar nasil oralarda bu mevsimde??...bu hazir konusma kitaplari var.kalip cumleler icin.yarari olurmuki sence??bide diger arkadaslar ne yazıyor tam bilmiyorum...translator kullancam:)))boyle olmayacak.dedikodu yapmayalim lutfen

thanksssss nyurkaa and all other friends...i studied russian alphabet about 2 weeks ago and i think that not so hard for me.i can learn in 1 days.but problem will be about reading words..i know Arkhangelsk from map...murmansk piter...:)how is the weather in your city now??summer time???i dont know other friend what write to me...and what about..i will use translator for it:)maybe gossip about me:D:D..joke of course...

Nyurka normally i wanted to study in Russia and i would come to Vladimir State universty...last year..and i took acceptance from this universty...but i didnt come.i found so nice job in here...so always it will be problem for me.i want to visit much time...but language will be problem for me everytime.it is aim of learning language for me...now i work in airport and i can find free ticket to any place..so if i can learn..it will be so good for me....and other point i respect russian absolutly.dont think other...okkkk...can you write some basic verbs???
hochy panimayu.....i know this words...ya ne hochy:))

0

17

А фразу ŞEHRİBAN  обнять и рыдать я запомню!!!!!! Очень понравилась !
Супер!!!

:)))и

0

18

aporion, özür dilerim, size anlatmalıyız neler konuştuğumuzu. Bir kaç burada olanlar - öğretmenlerdir. Biz ondan bahsettık. Rusya'da oğretmenler az para kazanırlar, bu sebepten dolayı birimizden kimse okullarda çalışmaz..
Sizin şehrimi bilmeniz beni çok sevindirdi. Valla, gerçekten. Genellıkle az kim bilir. Moskova'dan başka bir rus şehride bulunuyor muydunuz? Şimdi bizde +15 gibi, soğuk size göre.. :))) Yerinde sizde Türkiye'de hangı şehirlerde tatıl daha güzel yapmak oluyor, hangı tarihli yerleri görmeliyiz..

Rusça hakkında.. Bir sorum var. Ne kadar Rusçayı biliyorsunuz. Kim size ilk bilgileri verdi. Nasıl size yardım edelim.
Hazır kıtapları galıba yardım edermişler, ben hiç kullandım ama. Tavsiye edemem..

Отредактировано nyurkaa (2006-06-11 17:44:35)

0

19

az para kazandıkları dogru..bildigim kadariyla moskova disinda para kazanilmiyor.birinin bana ders vercegini bilsem ucretsiz tatil+azda para onercem...pek kimse razı olmaz.guven meselesi sonucta...ben moskova disinda sibiryaya gittim.baical golune ve irkutsk...-25 derece felandı ben gittigimde.bi ara -30 lar felanda gordum.ama sundan eminimki Ankara nin soguguyla bas olcusemez:))daha sonra ankaraya geldigimde anladim bi kezdaha...
ben tatil icin sana pek cok yer oneremem.bende pek bilmiyorum cunku..alanya ve bodrumu gordum...ama gezilcek cok yer var.en guzeli bi akdeniz turudur.antalyadan basla izmirde son bul..araba bulursan tabikide super olur...

0

20

-25 derece felandı ben gittigimde.bi ara -30 lar felanda gordum.ama sundan eminimki Ankara nin soguguyla bas olcusemez:))

Ooo bu ne ki bizim tarafa gelseniz bu sene -40 falan oldu.
Kitaplara gelince istanbulda Ilk adim rusca(arapcasi falan da ver her dil yani), beyazli yesilli bir kitap var esim bu kitapla rusca ogrenmeye basladi deneyebilirsiniz...

Nyurkaa tatil yerlerinde ne isin var istanbula git canim istanbula))

0

21

aporion, teşekkür ederim, araba sürebilseydim, 200 km/s ederdim :)))
Eminim, sen güzel araba sürersin, ondan 250 edersin :))
Kemer'de tatil ettin mi, hiç? Kızlar derler çok güzel bir yer. Mutlaka yazın git :)))
hep sormak istiyorum sana, adın ne? Ben Anna :))))

Отредактировано nyurkaa (2006-06-11 14:23:14)

0

22

Kemer'de tatil ettin mi, hiç? Kızlar derler çok güzel bir yer.

Sence yer guzel oldugu icinmi oyle derler?bence baska sebepler de var :blink:

0

23

Tabiki kim neler için oraya gider..  :unsure:

Отредактировано nyurkaa (2006-06-11 15:38:26)

0

24

ya arkadaslar ben bi kac seyi anlamadim... Nyurka sandigin kisi degilim ben....kemere hic gitmedim.ama biliyorumki ruslarin en cok geldigi bir yer.otel sayısı fazla ve turlar genelde o tarafa ucuz goturdugu icindir.Antalyada sadece alanyada buldundum.....onun disinda bodrumada yeni geldim.....hikaye bu kadar ben hakkinda...lutfen beni birileriyle karistirmayin...-40 dereceyide gormek isterim.guzel tecrube oluyor benim icin.ben gezmeyi severim yaaaa:))ilk firsatta ki bu kasim ayında oluyoooooo gitcem yine bi yerlere...o zamana kadar az cok derdimi anlatcak kadar ogrenseydim ii olcakti..Anna bu arada benim ehliyetim yokkkkkkk...ondan 250 edemem.uzgunum:D..Elif kitaplar icin cok sagol...davet icinde...kismet:D:D...ben yine sibirya yaparim ama....en azından orasi bizim kokenimiz.biliyorsunuzki biz arap kokeninden gelmiyoruz.Orta asya bizim ana kokenimiz......ecdadımın topragında olmak ayri bir onur verir...bakarsiniz bir gun yerlesirim oralara..burdaki problemi bitirince tabikide...neyse ise gitcem ben...gece nobetindeyim.hepinize tesekkur ederim.kalin saglicaklan.muhabbete doyum olmaz:))

0

25

Tamam, yalnış sandıysam, özür diliyorum..
Neysee isminiz ne?

0

26

так... все понятно, что ничего не понятно... нужно учить язык быстрее! ;шок;

0

27

щас, расскажу.. я немного рассказала о себе - откуда я, и какая у нас погода. Про учителей пожаловалась - мало платят. Он посочувствовал. Спросила, на каком уровне его познания в языке. Спросила, куда в Турции стоит съездить(отдохнуть и поглазеть) и где он бывал в России.  По его словам, он был на Байкале и в Ирутске, мол, там -30 где-то. На что Элиф сказала, что у них этой зимой и того холоднее было, и посоветовала ему книгу для изучения.. Он сказал, что он в Анталии был в Алании, а так же Бодрум. Сказал, что отличные есть туры по побережью Средиземного моря, и если есть машина, это вообще - класс.. Я заметила, что неплохой отдых в Кемере.. и все такое..
Он сказал, опять про ноябрь, что хотел бы почувствовать, что такое -40.. Девочки, можете спрашивать его по-русски, думаю, он поймет..

Отредактировано nyurkaa (2006-06-11 20:09:15)

0

28

щас, расскажу.. я немного рассказала о себе - откуда я, и какая у нас погода. Про учителей пожаловалась - мало платят. Он посочувствовал. Спросила, на каком уровне его познания в языке. Спросила, куда в Турции стоит съездить(отдохнуть и поглазеть) и где он бывал в России.  По его словам, он был на Байкале и в Ирутске, мол, там -30 где-то. На что Элиф сказала, что у них этой зимой и того холоднее было, и посоветовала ему книгу для изучения.. Он сказал, что он в Анталии был в Алании, а так же Бодрум. Сказал, что отличные есть туры по побережью Средиземного моря, и если есть машина, это вообще - класс.. Я заметила, что неплохой отдых в Кемере.. и все такое..
Он сказал, опять про ноябрь, что хотел бы почувствовать, что такое -40.. Девочки, можете спрашивать его по-русски, думаю, он поймет..

Ой, спасибо!
А то как говорится ни в зуб ногой ни в морду лапой ^_^

0

29

crazy  $D*  $D*  $D*

0

30

Вот-вот, оно самое! :D

0